Bounce Valley Den Bosch – springen voor alle leeftijden

Ik dacht altijd dat een springkussenpark iets was voor jonge kinderen, of tieners. Maar tijdens ons uitstapje naar Bounce Valley in Den Bosch, kwam ik erachter dat je met elke leeftijd terecht kunt in dit springkussenpark. Ik ging deze zomervakantie met mijn 2 tienerdochters en heb een fantastische ochtend gehad!

bounce valley springkussen gele obstakels tijd

Een ochtend naar Bounce Valley

Mijn meiden zijn al weleens eerder naar een trampolinepark geweest, maar Bounce Valley Den Bosch is geen trampolinepark, maar een luchtkussenpark. Als je je dat voor moet stellen, dan is dat dus een hal vol met een enorm springkussen. Bounce Valley is het grootste luchtkussenpark van Nederland! Je kunt hier veel activiteiten vinden op één groot luchtkussen: wipe out, glijbanen, catch the light en een obstacle run.
Toen ik binnen kwam, moest ik echt even kijken wat er allemaal is. Mijn meiden waren al lang vertrokken en uitgebreid aan het springen.

springkussen rood en blauw glijbaan

Springen is voor alle leeftijd

Mijn meiden hebben een superleuke ochtend gehad. Maar je kunt als volwassene dus ook als begeleider mee springen. Dat is wel fijn, omdat het voor jonge kinderen toch een stuk veiliger voelt als papa of mama meegaat. Mee jumpen kan al vanaf €3,95 (dit mag als je met een kind komt jonger dan 12). Ik heb dus voor een klein prijsje mee kunnen springen met de kinderen, haha. Voor mijn dochter was het niet echt nodig, maar ik vond het wel heel leuk om even zelf de springkussens te ervaren. Maar ook jongere kinderen kunnen hier al terecht. Toen wij er waren, waren er zelfs een paar kinderen die nog geen jaar waren! Voor hele jonge kinderen (onder de 5) mag de begeleider zelfs gratis mee!

Bounce valley wrecking ball bal

Verschillende obstakels

Wat ik heel leuk vond om te zien bij Bounce Valley, is dat het niet alleen een groot springkussen is, maar dat er ook veel verschillende obstakels zijn. Zo is er een obstacle run, zijn er grote ballen waar je overheen kunt springen, een vulkaan waar je op kunt klimmen, een ladder met een bel bovenaan en pilaren. Wij vonden het spelletje ook heel leuk, waarbij je elkaar met een grote bal van het blok moet slingeren. En er was een spel met knoppen die je zo snel mogelijk moet indrukken.
Ook leuk is dat er een wipe-out is. Deze is niet altijd open, want hier moet een medewerker bij zijn. Één keer per uur komt de mededeling dat de wipe-out open gaat. Je kunt dan komen, en het tegen elkaar opnemen. De machine gaat dan draaien, en je moet zorgen dat je niet van je blok wordt geveegd. Deze verschillende onderdelen maken het heel afwisselend!

bounce valley

Hoe lang springen in een springpark?

Ik kon van tevoren niet zo goed inschatten hoe lang het springen leuk zou zijn. Je kunt namelijk een ticket boeken voor 1 uur, 1,5 uur of 2 uur. Maar na een minuut of 20 waren de koppies al behoorlijk verhit. Gelukkig kun je ook een beker kopen, die je zelf onbeperkt kunt vullen met ranja. Dat is wel echt fijn en een goed systeem. Op 2 plekken kunnen de kinderen dan zelf ranja tappen.
Mijn meiden hadden er na 2 uur eigenlijk nog geen genoeg van. Ik zou dus zelf aanraden om gewoon het langste tijdslot te boeken.

Tag & Run

Wat ook nog wel het vermelden waard is, is dat je bij Bounce Valley ook het spel Tag & Run kunt spelen. Je koopt dan een bandje, en de kinderen kunnen bij de oplichtende punten hun armbandje scannen.
Er zijn 2 verschillende bandjes. Een bandje van € 1,50, waarmee je alleen het spel kunt spelen. Of je koopt een bandje van € 3,-, hiermee krijg je een prijs (een beker slush puppy) als je 25.000 punten hebt gehaald. Mijn meiden hebben zich hier ook nog heel goed mee vermaakt!

tag & run

Onze ervaringen met Bounce Valley Den Bosch

Wij kenden de locatie al, want vroeger zat hier een indoor speelparadijs. Deze speelhal waren ze inmiddels ontgroeid, maar nu hier een trampolinepark zit, kan ik zeggen dat we hier zeker nog vaker terug willen komen. Onze ervaringen waren namelijk ontzettend positief. We kwamen hier op een warme dag in de zomervakantie. De locatie zou vanaf 13.00 uur gesloten zijn, maar ze hadden uit voorzorg ook de bovenverdieping gesloten. Ook was er in het zitgedeelte een lekker grote ventilator neergezet.
We werden vriendelijk ontvangen en het concept werd goed uitgelegd. We hadden een deal waarbij de kinderen ook een slush puppy zouden krijgen. Hiervoor kregen ze een muntje, dus dat was wel heel handig. Elk half uur wordt er omgeroepen welke kleur bandje zijn eindtijd heeft bereikt.
De locatie is ruim opgezet, goed bijgehouden en lekker schoon. Bij het horeca punt werden we ook snel geholpen.

kinderen die springen in een springkussen park wipe out trampoline

Gegevens Bounce Valley Den Bosch

Openingstijden:

  • woensdag, donderdag, zondag van 10.00 -18.00
  • vrijdag en zaterdag van 10.00 – 21.00
  • Tijdens schoolvakanties elke dag geopend

Adres: Veldweg 22, Hedel

Lees ook deze blogs over leuke uitstapjes:

Spread the love


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *